"BIO JE NAJBOLJI TATA, A ONDA SE UŠUNJAO U MOJU SOBU": Jeziva ispovest devojke koju je otac ZLOSTAVLJAO GODINAMA
Eli Ešbruk, Foto: Facebook/Ellie Ashbrook

horor

"BIO JE NAJBOLJI TATA, A ONDA SE UŠUNJAO U MOJU SOBU": Jeziva ispovest devojke koju je otac ZLOSTAVLJAO GODINAMA

Dok je Ela odrastala, njeni roditelji su bili u srećnom braku i bili su zajedno još od svojih 20-ih

Objavljeno: 16:39h

Dok je Eli Ašbruk odrastala ljudima sa strane njeno detinjstvo i porodični život izgledali su idilično, uključujući i njenog "savršenog" oca. Ali, iza zatvorenih vrata Eliin život u englenskom gradu Sent Helens nije bio ni blizu porodične idile. Naime, njen sopstveni otac seksualno ju je zlostavljao čitavih šest godina!

Dejvid Ašbruk (59), Elin otac, otpočeo je seksualno zlostavljanje svoje ćerke kada je imala samo 12 godina, a to je godinama radio prilično kontinuirano, gotovo na nedeljnoj bazi. On je u oktobru 2023. konačno osuđen na 15 godina zatvora, a sada 23-godišnja Eli je hrabro izašla iz anonimnosti i otkrila svoj identitet kako bi podigla svest o žrtvama seksualnog zlostavljanja.

"Većina dece se boje čudovišta dok su mala, ali on je bio čudovište koje sam morala da zovem "tata". Oteo mi je detinjstvo i sada je red da pati u zatvoru. Želim da drugi koji su možda doživeli nešto slično znaju da ako trenutno prolaze kroz težak period, to ne znači da na kraju nećete biti dobro. Moj život konačno počinje sada", rekla je ona za "Daily Mail".

Eli Ešbruk sa svojoom porodicom
Eli Ešbruk sa svojoom porodicomfoto: Facebook/Ellie Ashbrook

Dok je Ela odrastala, njeni roditelji su bili u srećnom braku i bili su zajedno još od svojih 20-ih. Živela je sa njima i sa mlađim bratom u trosobnoj kući u Sent Helensu. Dok je bila devojčica, njen otac je bio savršen otac, ali kako je ulazila u tinejdžerske godine, tako je njihov odnos postajao sve čudniji, a on se na kraju pretvorio u monstruma.

"Bila sam tatina devojčica od rođenja. Mama je radila u administraciji i radila je od 9 do 5, dok je tata imao sopstveni biznis. Posao mu je išao tako dobro da smo se kada sam imala 10 godina preselili u veću, dvospratnu kuću. On je bio najbolji tata koji je voleo da brine o nama, razmazio nas je. Kupovao nam je poklone, vodio na vikend izlete, a leti smo često išli odmore", priča ova 23-godišnja.

Ipak, sve se naglo promenilo 2013, kada je imala samo 12 godina, a on se ušunjao u njenu spavaću sobu usred noći: "Odjednom je počeo da me ljubi svuda, a potom je stavio ruke u donji deo moje pidžame. Nisam razumela šta se dešava. Nakon toga se vratio u krevet sa mamom i ja sam mislila da je to normalno i da je to ono što očevi rade. Pogotovo jer se sutradan ponašao potpuno normalno u kući. Bila sam zbunjena i uplašena, nikome nisam rekla. Od tada je redovno dolazio u moju sobu noću i terao me je da i ja njega dodirujem. Uvek sam osećala gađenje".

Prvi put ju je silovao kada je imala 13 godina. "Danju se prema mami i dalje ponašao kao da je najbolji muž. Tetke i ujaci su mi stalno govorili koliko sam srećna što imam takvog tatu. Uvek sam se borila da ne zaplačem, pomišljajući šta bi bilo kada bi samo znali šta se dešava. Osećala sam se tako izolovano. Kako su godine prolazile, tatina opsesija mnome počela je da utiče na njegov i mamin brak. Udaljili su se i mnogo se svađali. Mama ipak i dalje nije imala pojma šta se dešava. Tata joj je rekao kako će se razići i da će preuzeti starateljstvo nad mnom kako bismo živeli sami. Toga sam se uvek plašila, ali se, srećom, to nije desilo", nastavila je Eli svoju ispovest.

Elin otac je postajao sve agresivniji i silovanje je postalo redovno - svakog četvrtka u letnjoj kuhinji u gluvo doba noći otac je seksualno zlostavljao ćerku.

"Uvek sam se molila da ga mama uhvati na delu, ali to se nikada nije dogodilo. To je trajalo godinama. Stid, sramota i gađenje koje sam osećala bili su mučni. Ponekad mi je bilo i fizički loše. Nikad nisam znala zašto mi se to dešava. Kako sam odrastala, osećala sam se zarobljeno. Nisam želela da rasturim porodicu i brinula sam se da mi niko neće verovati", kaže.

U međuvremenu, dok je Eli odrastala, Dejvid je izigravao dobrog oca, obasipajući je novom odećom, obućom i šminkom. Često joj je davao novac, govoreći Eli da ide u šoping sa svojim prijateljima. Za stolom za večerom svake večeri, Eli često uopšte nije večerala i nije mogla da pogleda svog oca u oči.

"Mama me je stalno ispitivala šta nije u redu. Postala sam povučena i pokušala sam da se držim podalje od tate. Stvari su postajale sve gore i počeo je da mi šalje poruke da je zaljubljen u mene i da bismo mogli da se venčamo u drugoj zemlji. Bio je bolestan, uvrnut čovek. Svaki put bih panično brisala poruke", priseća se mlada Britanka.

Eli je konačno u 18. godini počela da shvata da je žrtva seksualnog zlostavljanja i počela je da brani od očevih nasrtaja. Počela je često da se viđa sa jednim dečkom iz škole i odbijala je da četvrtkom uveče ide sa ocem u prostoriju gde ju je silovao.

"Te 2019. godine je zlostavljanje konačno okončano. Pitala sam se da li je to zbog toga što sam rekla ne, ili je to zbog moje veze sa tim dečkom. Padalo mi je na pamet i da je to zato što više nisam dete. Ubrzo sam počela da radim za program Vlade koji pomaže žrtvama zločina kroz novčanu odštetu. Ironično, svakodnevno sam se bavila žrtvama seksualnog zlostavljanja. To mi je otvorilo oči i shvatila sam da nisam sam. Ali, i dalje sam živela kod roditelja i počela sam da se osećam prljavo. Počela sam da perem zube četiri puta dnevno i pod tušem sam se ribala dok ne bih postala crvena. Razvila sam opsesivno-kompulsivni poremećaj, ne shvatajući da je to uzrokovano onim što je tata uradio", ispričala je Eli.

Eli Ešbruk sa ocem
Eli Ešbruk sa ocemfoto: Facebook/Ellie Ashbrook

U julu 2023. Eli je konačno smogla hrabrosti da se obrati bliskoj prijateljici za pomoć, nakon čega je prijavila je Dejvida policiji.

"Najveći teret je skinut sa mene. Ubrzo se moja uznemirenost pretvorila u bes. Mrzela sam tatu. Mama je kuvala večeru kada su policajci upali u kuću i uhapsili tatu. Bila je histerična i mislila je da je u pitanju poreska prevara. Videla sam tatu sa lisicama na rukama na zadnjem delu policijskog automobila. Onda sam morala da gledam kako mama saznaje istinu. Ispustila je najstrašniji vrisak, kao da je neko umro. Silovito se tresla, u stanju šoka. Osećala sam se užasno. Baš kao što sam se godinama plašila, to je uništilo našu porodicu. Osećala sam krivicu. Ali, shvatila sam da je tata jedini koji je izazvao to. Sudija je svima rekao kako je tata izjavio da mi nikada neće oprostiti što sam ga prijavila. Bila sam ljuta kad sam videla da se ne kaje. Zalsužio je kaznu. Sada sam tako ponosna na sebe", zaključila je.

Bonus video:

00:30

POLICAJAC 20 GODINA SILOVAO ŽENE, A OVAKO IM JE PRETIO! Oglasio se inspektor koji je rešio slučaj: Njima odajemo počast!

(Espreso / BlicŽena / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.